Loading... (0%)

SGP-jongeren in Amersfoort verrassen daklozen bij Kwintes

30 januari 2018

Met de vraag ‘wat kun je concreet voor anderen betekenen’ hielden de SGP-jongeren uit Amersfoort zich bezig. Afgelopen weekend hebben zij in antwoord op deze vraag de daklozen bij Kwintes aan het Smalle Pad een hart onder de riem gestoken. Zij presenteerden hen een heerlijke gevulde koek en de inmiddels bekende oranje mandarijnen.

De jongeren van 13 en 14 jaar werden hartelijk ontvangen door gastvrouw Agnes en zij stond open voor alle vragen van onze jongeren. Terwijl SGP-lijsttrekker Martijn Meeuse het privilege had om de aanwezige gasten de lekkernijen te overhandigen, kregen de jongeren antwoord op hun vragen. Zij vertelde dat Kwintes aan het Smalle Pad gericht is op de opvang van daklozen en niet zozeer op behandeling. Juist daarom was deze opsteker een welkom tussendoortje. Zulke kleine dingen geven weer een stukje huiselijkheid en gezelligheid en dat kan weer hoop geven in soms schijnbaar uitzichtloze situaties.

Ook bij deze groep mensen bleek dat het stimuleren van de doorstroom van sociale huurwoningen een noodzaak is. De gasten van Kwintes Smalle Pad kunnen nu nauwelijks een vervolgtraject in voor verdere behandeling, zoals bijvoorbeeld begeleid wonen. Momenteel zit alles vol. Martijn liet weten dat deze situatie hem extra stimuleert om, mede in het belang van de daklozen, zich in te zetten voor de doorstroom in sociale huurwoningen in Amersfoort.

SGP Jongeren Amersfoort bezoeken Kwintes Smalle Pad.

SGP Jongeren Amersfoort bezoeken Kwintes Smalle Pad.